AED / Defibrillator


AED_logo_2

In onze wijken en direct daarbuiten zijn diverse AED's beschikbaar voor noodgevallen met hartfalen. Daarmee is bijna overal binnen enkele minuten een AED bereikbaar. In de gemeente Lingewaard worden de meeste AED's beheerd door de Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard, zij organiseren ook de opleiding om de betreffende apparaten te bedienen. Er zijn in beide wijken een flink aantal mensen opgeleid voor de bediening van de AED en zij kunnen d.m.v. een SMS-alert worden opgeroepen. Een melding gaat in beginsel altijd via 112.

AED-logo_1
 
Op de volgende locaties zijn AED's voor publiek gebruik beschikbaar:


Poeldrik 73

Wijkplatform Bemmel-Oost      

(24 UUR BESCHIKBAAR)
 


Hank 26

Huisartspraktijk M.B.M. Peters

Binnen bij de receptieHeister 1

Over Betuwe CollegeHoefslag 29 hoek Bolder

Woningen groene muren / H. Kuipers

(24 UUR BESCHIKBAAR)Hoefslag 30 t/m 86

Hoofdingang Hofstede/ De Driestroom

(24 UUR BESCHIKBAAR) Sportlaan 1

Sporthal “De Bongerd”

Binnen; hal / entreeSportlaan 3

Tennishal De Schaapskooi / Tennisclub Bemmel

Buiten; terras

(24 UUR BESCHIKBAAR)

 


terug


Nieuwsbrieven

Opleiding voor bediening AED

In 2009 en 2010 zijn tientallen vrijwilligers uit de wijken Oostervelden en De Essenpas opgeleid voor de bediening van de AED's. Van deze vrijwilligers wordt verwacht dat zij jaarlijks deelnemen aan de herhaalcursus om zo hun vaardigheden te blijven oefenen. Wilt u zelf ook aan een dergelijke cursus deelnemen, dan kunt u bij de Stichting Kloppend Hart informeren wat en wanneer mogelijk is. NB: de kosten van de initiële cursus werden gesubsidieerd, maar de herhaalcursussen dienen de deelnemers  zelf te betalen.

Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard.


SMS Alert

Bij een 112 melding van iemand met een hartaanval of ander hartfalen, wordt een aantal opgeleide vrijwilligers uit de directe omgeving via een SMS gealarmeerd. Omdat meerdere personen worden gealarmeerd, is er een vrij grote kans dat er tenminste één daadwerkelijk in de buurt aanwezig is. Deze komt dan zo spoedig mogelijk met de AED naar de opgegeven locatie.


Sitemap